"Bestuurlijke puinhoop bij Stichting School"

Lelystad 7 oktober 2015
Stichting School
Stichting School
Het is een bestuurlijke puinhoop bij Stichting School in Lelystad. Dat zegt Jeroen Boxsem, de voormalig voorzitter van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad. Volgens hem is de bestuurlijke onkunde schadelijk voor de 21 openbare basisscholen die onder Stichting School vallen. Dat is de voornaamste reden dat de voltallige GMR vlak voor de zomer is opgestapt.

Boxsem reageert daarmee op de verklaring van een woordvoerder van de stichting. Die gaf dinsdag als mogelijke verklaring voor het opstappen dat de invloed op de besluitvorming de leden zou zijn tegengevallen.

Volgens Boxsem heeft de GMR drie jaar lang geprobeerd haar taak uit te voeren, maar slaagde daar niet in. Dat zou komen door loze beloftes van het college van bestuur van de stichting. Zo werden belangrijke beleidsstukken te laat of helemaal niet aangeleverd en kwamen de bestuursleden gemaakte afspraken niet na. Ook zou een aantal scholen structureel meer uitgeven dan begroot. De controle daarop is onvoldoende, vindt Van Boxsem. De GMR heeft geprobeerd een signaal af te geven door gezamenlijk terug te treden.

Het opstappen heeft er voor gezorgd dat nu geen belangrijke besluiten genomen kunnen worden door het bestuur. De GMR heeft namelijk een essentiële rol binnen de stichting. Zo heeft de raad instemmingsrecht bij cruciale beslissingen.

De Stichting School wil niet reageren op de uitlatingen van de voormalige voorzitter van de GMR.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer