MC Groep wil sterilisatieafdelingen uitbesteden

Flevoland 15 oktober 2015
MC Groep wil sterilisatieafdelingen uitbesteden
De MC Groep wil de centrale sterilisatie afdeling, de plek waar alle medische apparatuur van een ziekenhuis wordt gereinigd, uitbesteden. MC Groep is onder meer eigenaar van het MC Zuiderzee in Lelystad en het Dr. Jansencentrum in Emmeloord.

Afgelopen week is het personeel ingelicht over het voorgenomen besluit van de directie. Het plan moet nog worden voorgelegd aan onder meer de ondernemingsraad. Ook moet de vakbond zich nog buigen over het voorstel.

Volgens de directie zijn de sterilisatieafdelingen aan grootschalige investeringen toe, om de kwaliteit te kunnen waarborgen. Het is daarom goedkoper om het werk uit te besteden, aldus de directie, die al een Amsterdams bedrijf op het oog heeft om de werkzaamheden over te nemen.

Wat de consequenties voor het personeel zijn, is nog niet te zeggen, verklaart een woordvoerder. Het is de intentie om het personeel onder te brengen bij het Amsterdamse bedrijf. De directie zegt dat personeel zijn baan kan behouden. Zodra de ondernemingsraad het plan heeft ontvangen, heeft zij zes weken de tijd te reageren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer