Opvarenden gezonken jacht mogelijk verdronken

Noordoostpolder 27 november 2015
Voor de kust van Noordoostpolder bij Lemmer is een grote zoekactie gehouden naar de opvarenden van een gezonken huurboot. Aan de zoekactie vrijdagavond deden onder meer reddingboten van de KNRM uit Urk en Lemmer én een helikopter van de Kustwacht mee. De KNRM vreest voor het leven van de opvarenden.

Aan het begin van de avond meende een matroos van een passerend schip de zinkende boot te zien. Ook hoorde hij het gegil van een vrouw. De matroos kon verder niets doen, maar waarschuwde de Kustwacht. Daarop zijn boten van de KNRM uit Urk en Lemmer gaan zoeken.

Rond 20:40 uur is het schip gevonden. Het wrak is met boeien afgezet. Volgens de Kustwacht dreven in de omgeving diverse kledingstukken en wrakstukken. Mogelijk van het gezonken jacht. De politie reed over de dijk in de hoop overlevenden aan te treffen.

De Kustwacht heeft contact gehad met een verhuurder van jachten. Die zei dat het vermiste schip mogelijk van hem is. Het jacht zou pas over enkele dagen worden teruggebracht. De verhuurder kon niet zeggen hoeveel mensen er aan boord waren. Om 21:30 is de zoekactie gestaakt. Bij daglicht wordt verder gezocht.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer