"FlevoMeer Bibliotheek wil parttimers ontslaan"

Flevoland 13 januari 2016
Vakbond CNV is bezorgd over een reorganisatieplan van de FlevoMeer Bibliotheek. De directie van de bibliotheek wil de komende jaren op een andere manier gaan werken.

Tijdens een presentatie van die plannen hebben vakbondsleden gehoord dat in de nieuwe opzet geen plaats meer is voor medewerkers met een contract van 15 uur of minder. In plaats daarvan zou de bibliotheek meer managers willen aanstellen.

Het CNV spreekt van een opmerkelijke situatie. Volgens de bond mogen werkgevers medewerkers niet op basis van hun aantal contracturen ontslaan. Voor ontslag bij boventalligheid gelden volgens het CNV strenge regels van het UWV. Er moet dan naar het volledige personeelsbestand worden gekeken.

Directeur Jan Gommer van de bibliotheek ontkent dat parttimers worden ontslagen. Hij wil een herschikking van het personeel. Wanneer medewerkers straks boventallig verklaard worden, hoeft dat volgens hem niet automatisch te leiden tot ontslag. Gommer zegt dat dit jaar sowieso niemand zijn baan kwijtraakt, omdat in de begroting het aantal personeelsleden voor alle vestigingen al is vastgesteld.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer