Blijvend tekort aan oogartsen in Flevoziekenhuis

ALMERE • Za 16 januari 2016 | 9:36 • Zaterdag 16 januari 2016 | 9:36
Het Flevoziekenhuis in Almere heeft een blijvend tekort aan oogartsen. Vorig jaar vertrokken vier artsen onder meer door een conflict met de directie. Het Flevoziekenhuis dacht de vrijgekomen plekken snel te kunnen opvullen, maar dat mislukte.

Waarnemers kunnen ongeveer de helft van het aantal patiënten behandelen. Om wachttijden niet verder te laten oplopen worden er op zaterdagen extra spreekuren gehouden. De voorzitter van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis spreekt van een "niet optimale situatie" bij de afdeling oogheelkunde.

De spoedzorg is gegarandeerd, laat een woordvoerder weten. "Als het Flevoziekenhuis het niet zelf kan dat wordt de patiënt doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Wij stellen alles in het werk om zo snel mogelijk een compleet en vast oogartsenteam te hebben. De aansturing van de afdeling oogheelkunde is tijdelijk intern verzwaard".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel