Raad Dronten positief over bouw seniorenwoningen voor MFC

Swifterbant 12 mei 2016
De gemeenteraad van Dronten staat overwegend positief tegenover de bouw van 30 seniorenwoningen in Swifterbant. Maar of het plan door kan gaan is niet duidelijk. Er zijn nog veel kritische vragen onbeantwoord. Dat bleek donderdagavond tijdens een vergadering van de raad.

De bouw van de woningen is nodig om de financiering van het Multifunctioneel Centrum (MFC) in het dorp mogelijk te maken. In het MFC komen een bibliotheek, een dorpshuis, een kerkzaal en zorgvoorzieningen. 

Lang is gedacht dat de corporatie Oost Flevoland Woondiensten de woningen zou bouwen, maar OFW zag er uiteindelijk vanaf. De gemeente wil nu de bouw van de 30 woningen overnemen. Dat gaat ruim 5 miljoen euro kosten.

Inwoners van Swifterbant zetten zich al 10 jaar in voor de bouw van het Multifunctioneel Centrum in hun dorp. De belangstelling voor de vergadering was dan ook zo groot dat er te weinig plek was op de publieke tribune.

De gemeenteraad van Dronten besluit over twee weken over het plan. Het Multifunctioneel Centrum met de seniorenwoningen zou in 2018 klaar moeten zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer