Multifunctioneel centrum Swifterbant begint eindelijk vorm te krijgen

SWIFTERBANT • Ma 2 oktober 2023 | 16:10 • Maandag 2 oktober 2023 | 16:10

De bouw van het nieuwe Multifunctionele Centrum, oftewel MFC, in Swifterbant vordert flink. Na een lange weg van bedenken, overleggen en aanpassen is nu goed te zien hoe de appartementen en andere ruimtes in het pand er uit gaan zien.

Al in 2017 werd unaniem door de gemeenteraad van Dronten besloten dat het MFC in Swifterbant er moest komen. Dit besluit viel nadat er sinds 2012 over werd gesteggeld. Op de plek waar vroeger café-restaurant De Kombuis zat, kon eindelijk een MFC komen. Maar door geldgebrek werd de bouw keer op keer uitgesteld. In september vorig jaar werd dan toch het startsein gegeven voor de bouw.

Op de begane grond komen ruimtes waar ook de lokale verenigingen gebruik van kunnen maken. Daar komen onder meer de bibliotheek, de culturele organisatie de Meerpaal en zorgverlener Coloriet. Ook is er een speciale ruimte waar muziek gemaakt kan worden. Hiervoor is een soort apart gebouw binnen het gebouw gemaakt, met op zichzelf staande wanden. Dit moet ervoor zorgen dat de muziek die in het pand wordt gemaakt daarbuiten niet te horen is.

Seniorenappartementen
Boven het MFC komen dertig appartementen. Dit zijn sociale huurwoningen van woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten, speciaal voor senioren. De meeste appartementen hebben drie kamers, maar op de begane grond zijn acht tweekamerappartementen. Dit zouden oorspronkelijk zorgwoningen worden, maar worden nu standaard 55+ woningen.
Er was veel belangstelling voor de appartementen. Ze zijn ondertussen allemaal vergeven. De toekomstige bewoners zijn voor het overgrote deel ouderen uit Swifterbant. Als alles goed gaat, kunnen zij eind van dit jaar in hun appartement terecht. Dan moet de bouw van het MFC klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel