Biljartbond blijft finales op zondag spelen

URK • Vr 20 mei 2016 | 14:21 • Vrijdag 20 mei 2016 | 14:21
De biljartbond legt een uitspraak van het College voor de Rechten van de Mens over een kwestie op Urk naast zich neer. Biljartfinales blijven op zondag gespeeld worden laat de bond weten in een reactie op het oordeel van het College.

Het college stelde de Urker biljarter Albert Bakker begin april in het gelijk nadat hij een klacht had ingediend wegens discriminatie. Bakker vindt het onrechtvaardig dat finales vaak op zondag zijn. De Urker speelt vanwege zijn geloofsovertuiging niet op zondag.

De biljartbond zegt dat het organiseren van meerdaagse kampioenschappen onmogelijk wordt als de belangen van een 'zeer kleine groep' mensen prevaleren boven die van andere leden. Wel wil de bond de kwestie bespreken tijdens de eerstvolgende ledenvergadering.

Albert Bakker laat weten dat hij eerst wil horen hoe het College reageert op de brief van de bond, voor hij eventuele vervolgstappen zet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel