PVV wijst op belangenverstrengeling Floriade

Almere 24 mei 2016
De PVV in Almere meent dat de gemeente te weinig heeft gedaan om belangenverstrengeling bij het Floriade-project te voorkomen. De partij stelt dat de objectiviteit van de Antea Group die de Milieu Effect Rapportage voor de gemeente uitvoerde, op voorhand in het geding was. De PVV heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Directeur Menno Smits van de Antea Group is tevens de voorzitter van de Vrienden van de Floriade, een groep bedrijven die van de Floriade een succes wil maken. Volgens de PVV kan hierdoor ook de objectiviteit van de Milieu Effect Rapportage in het geding zijn. De partij wijst daarbij op de maatregelen die in het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente staan over het voorkomen van belangenconflicten.

De Antea Group concludeerde onlangs dat er weinig negatieve effecten zijn te verwachten van de Floriade. Het rapport is onderdeel van het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater - Floriade. De onderzoekers hebben gekeken naar de milieu-effecten van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022 en de bouw van de Floriade-wijk na 2022.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer