Wandelpad voor mindervaliden door Oostvaarderplassen

Lelystad 26 mei 2016
Staatsbosbeheer heeft een betonnen pad aangelegd bij het Buitencentrum Oostvaardersplassen bij Lelystad. Het pad is 2,5 kilometer lang en is geschikt voor bezoekers die gebruik maken van een rollator, scootmobiel of rolstoel. Het nieuwe pad maakt onderdeel uit van een grote opknapbeurt van de faciliteiten bij het natuurgebied en wordt donderdagmiddag geopend.

Er is een betonnen pad gekozen op advies van GOL, een stichting uit Lelystad die opkomt voor mensen met een beperking. Margriet Doorenspleet, bestuurder van GOL en rolstoelgebruiker, is erg blij met de nieuwe route. De Oostvaardersplassen is door de aanleg van het pad het eerste natuurgebied in Flevoland dat voor haar toegankelijk is.

Niet alleen bij het pad is rekening gehouden met minder validen. Ook de vogelkijkhut is voor rolstoelers en scootmobielen te bereiken. Waar andere natuurgebieden worden afgesloten door roosters is bij het wandelpad gekozen voor schuifhekken. Deze hekken zijn ook door gehandicapten zelfstandig te openen.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer