Brandweer voert actie; alleen uitruk bij spoedgevallen

FLEVOLAND • Do 23 juni 2016 | 10:50 • Donderdag 23 juni 2016 | 10:50
De Flevolandse brandweer rukt vanaf maandag waarschijnlijk alleen nog uit bij spoedgevallen. Er wordt deze zomer actie gevoerd omdat werkgevers de leeftijdsgrens voor het vroegpensioen willen verhogen.

De brandweer komt alleen in actie bij zogeheten 'prio 1-meldingen'. "We garanderen dat de veiligheid nooit in het geding komt. Branden worden geblust en levens gered", zegt Bert de Haas van FNV Overheid. "Alleen duurt het wat langer dan normaal voordat volgelopen kelders weer droog zijn en katten uit een boom zijn gered", aldus de Haas.

De vakbonden willen dat de huidige regeling blijft bestaan waardoor brandweerlieden eerder met pensioen kunnen. Het werk is volgens de vakbonden fysiek en mentaal zwaar. De actie wordt gevoerd in acht van de vijfentwintig brandweerregio's in Nederland. De deelname van Flevoland is formeel nog niet rond, omdat eerst nog een ultimatum moet worden gesteld aan de werkgever. Dat zal waarschijnlijk in de loop van donderdag gebeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel