Vis à Vis krijgt geld, Suburbia niet

Almere 2 augustus 2016
Vis à Vis krijgt geld, Suburbia niet
Theatergezelschap Vis à Vis in Almere krijgt de komende vier jaar bijna 460.000 euro subsidie per jaar van het Fonds Podiumkunsten. Met dat geld kan Vis à Vis van 2017 tot 2020 doorgaan met het maken van grootschalige en ook kleinere voorstellingen.

Ook van jeugdtheatergroep Bonte Hond uit Almere is de subsidie-aanvraag toegekend. Dit gezelschap krijgt ruim 580.000 euro per jaar.

Dat blijkt uit de lijst meerjarige activiteitensubsidies, die het Fonds Podiumkunsten dinsdag bekend heeft gemaakt.

Niet iedere aanvraag is gehonoreerd. De Almeerse theatergroep Suburbia bijvoorbeeld krijgt geen subsidie. Suburbia had het Fonds gevraagd om ruim 400.000 euro. Gedeputeerde Michiel Rijsberman betreurt het dat Suburbia geen subsidie meer krijgt van het Rijk.

Apollo Ensemble
Ook van het Apollo Ensemble uit Lelystad is de aanvraag afgewezen. Dat gezelschap had ruim 100.000 euro aangevraagd. Zakelijk leider Thomas Oltheten is niet verbaasd dat de subsidie van het Fonds Podiumkunsten is afgewezen. Er was om ruim 100.000 euro gevraagd voor de periode 2017-2020.

Het Apollo Ensemble komt door de afwijzing volgens Oltheten niet in de problemen. Er was immers niet eerder een structurele subsidie van het Fonds Podiumkunsten. Bovendien zijn er inkomsten uit optredens, de cd-verkoop en geeft onder meer de provincie subsidie.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer