Provincie betreurt intrekken subsidie Suburbia

Almere 2 augustus 2016
Gedeputeerde Michiel Rijsberman vindt het onbegrijpelijk dat de Almeerse theatergroep Suburbia geen subsidie meer krijgt van het Rijk. Het Fonds voor de Podiumkunsten liet dinsdag weten dat het de aanvraag voor subsidie van Suburbia heeft afgewezen. Dat betekent dat Suburbia ruim 400.000 euro per jaar misloopt.

Volgens Rijsberman heeft Suburbia een goed plan ingediend bij het Fonds. "Het is wel heel teleurstellend dat je dan helemaal geen bijdrage krijgt van het Rijk", aldus de gedeputeerde.

Onzekerheid
Suburbia zal de komende jaren elk jaar opnieuw plannen moeten indienen bij het Rijk om in aanmerking te komen voor mogelijk incidentele bijdragen. "Met die onzekerheid is het een stuk moeilijker om te bouwen aan de kwaliteit van je organisatie".

Hoe jammer Rijsberman het besluit van het Fonds ook vindt, extra geld vanuit de provincie zit er niet in. Suburbia krijgt zowel van de gemeente als van de provincie al een bijdrage. "Als wij de bijdrage aan Suburbia zouden verhogen, dan gaat dat ten koste van één van de andere 15 culturele organisaties die een provinciale bijdrage krijgen", aldus Rijsberman.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer