Weerwind geeft geen uitleg over miscommunicatie met politie

Almere 1 september 2016
Het Almeerse college van b en w geeft geen concrete antwoorden op schriftelijke vragen over wat er mis is gegaan in de communicatie tussen de politie en burgemeester Franc Weerwind. De burgemeester werd in juni pas op zondagavond geïnformeerd over incidenten op stadsbussen die dat weekend hadden plaatsgevonden. Dat gebeurde nadat hij zelf contact had gezocht met de politie. Weerwind haalde in een debat over het geweld fel uit naar de politietop.

De PVV-fractie wil onder meer weten wie er verantwoordelijk was voor het communicatiegebrek. Ook wil de partij weten wat er fout is gegaan en of er maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen. Alle vragen krijgen hetzelfde antwoord en dat is het antwoord dat burgemeester Weerwind ook al tijdens het debat gaf. Volgens hem zijn er "afspraken gemaakt ter verbetering" en beschouwt hij de tekortkoming als "een interne aangelegenheid voor de politieorganisatie".

De politie heeft excuses aangeboden voor het te laat en onvolledig informeren van de burgemeester. Willem Boutkan van de PVV geeft aan dat er geen serieus antwoord is gekomen op de vragen die de partij over de kwestie heeft gesteld: "ze hebben zich er met een jantje-van-leiden vanaf gemaakt". Als het aan de PVV ligt, wordt de zaak dan ook opnieuw besproken.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer