Boze automobilist rijdt politiebureau Haven binnen

Almere 15 oktober 2016
Auto strandt in glazen hoofdingang
Er raakte niemand gewond.
Er is veel schade aan de ingang van het bureau
Een boze automobilist is zaterdagavond het politiebureau aan het Bivak in Almere Haven binnengereden. Volgens de politie was de 44-jarige Almeerder het niet eens met een bekeuring die hij had gekregen. De man is opgepakt. Het bureau is flink beschadigd, maar er raakte niemand gewond.

Volgens de politie hoorden twee agenten rond 19:30 uur een harde knal. Beneden zagen zij de auto in de glazen hoofdingang staan. De bestuurder zat toen al niet meer in de auto.

Getuigen vertelden de politie in welke richting de man was gevlucht. Agenten zetten daarop de achtervolging in. Ze gebruikten hierbij een scooter die van een toevallig passerende pizzakoerier werd gevorderd.

In de Meerstraat kon de bestuurder van de auto aangehouden worden. De man maakte op de politie een verwarde indruk. De politie vermoedt dat hij onder invloed was van drugs of alcohol. Daarom is in het ziekenhuis bloed van hem afgenomen. 

De omgeving van het bureau was geruime tijd afgezet. De politie zette een explosievenverkenner in, om er zeker van te zijn dat er geen bom in het voertuig lag. In verband met afzetting was tijdelijk ook de busbaan versperd. Bussen werden daarom omgeleid.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer