Salaris directeur Tomingroep wordt bijna gehalveerd

ALMERE • Wo 26 oktober 2016 | 16:05 • Woensdag 26 oktober 2016 | 16:05
De Tomingroep verlaagt het salaris van directeur Frank Oskamp tot de zogenoemde Balkenendenorm. Met de aanpassing komt het bedrijf tegemoet aan de wens van de Almeerse politiek. Verschillende partijen vonden dat een directeur van een bedrijf waarmee de gemeente zo nauw samenwerkt niet meer mag verdienen dan 130 procent van een ministerssalaris.

Wat verdient de directeur nu?
De Tomingroep is in Almere en een aantal Gooise gemeenten verantwoordelijk voor de sociale werkvoorziening. De directeur verdient ruim 312.000 euro per jaar. De komende zes jaar wordt dit in stappen verlaagd tot 179.000 euro.

Waarom greep de gemeente niet direct in?
Omdat de Tomingroep een zelfstandige BV is kon de gemeente het bedrijf niet dwingen om het salaris te verlagen. In plaats daarvan hebben burgemeester en wethouders eind vorig jaar een wens tot verlaging overgebracht. De Raad van Commissarissen van de Tomingroep willigt deze wens nu dus in. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel