Politiek betreurt sluiting operatiekamer

Emmeloord 26 oktober 2016
Oppositie wil stappen van college van B en W
De politiek in de Noordoostpolder betreurt dat de MC Groep geen operaties meer uitvoert in het Dokter Jansencentrum in Emmeloord. Oppositiepartijen PvdA/Groenlinks en ONS Noordoostpolder vinden dat het college van burgemeester en wethouders nu aan zet is en met een visie moet komen.

ONS hoopt op Antonius
Fractievoorzitter Berthoo Lammers van ONS Noordoostpolder vindt dat als de sluiting van de operatiekamer in het Dokter Jansencentrum definitief is, onderzocht moet worden of het Antonius Ziekenhuis de operatiekamer kan overnemen. Dat ziekenhuis heeft nu al een polikliniek in Emmeloord. Lammers vindt dat het college een werkgroep moet instellen om de mogelijkheden te onderzoeken. 

D66 ziet kansen
Ook D66 hoopt dat het Antonius wakker is geworden nu de MC Groep stopt met de operaties. Gaston Vilé, fractievoorzitter van D66, hoopt dat beide ziekenhuizen nu gaan samenwerken. "Je kan het als iets negatiefs zien maar dit kan ook leiden tot betere samenwerking." Hij noemt het wel heel spijtig voor de Noordoostpolder maar wijst erop dat het aan de MC Groep zelf is om te beslissen de bedrijfsvoering. "Als politiek gaan wij hier niet over."

PvdA/GroenLinks ziet krokodillentranen
Fractievoorzitter Rien van der Velde snapt niet dat het college verbaasd reageert op de sluiting. "Ik vind het krokodillentranen. Het wordt tijd dat het college met een visie komt op de voorzieningen rondom de ziekenhuizen. Als je dat doet, heb je het stuur in handen en dan hoef je niet verbaasd te zijn."     

CU/SGP spreekt van aderlating
Anjo Simons van de ChristenUnie/SGP spreekt van een aderlating. Hij zegt vooral benieuwd te zijn waarom de MC Groep zo abrupt is gestopt met opereren, terwijl er nog een onderzoek loopt. Verder noemt hij het opmerkelijk dat er in het gebied maar liefst twee ziekenhuizen actief zijn, maar dat geen van de twee een operatiekamer open kan houden. 

VVD wilde samenwerking
Ellen Lindenbergh van de VVD had gehoopt dat het Antonius Ziekenhuis en de MC Groep zouden samenwerken om de operaties voor Emmeloord te behouden.

Politieke Unie wijst op onderhoud
De Politieke Unie snapt dat de MC Groep zich goed wil oriënteren voordat het ziekenhuis groot onderhoud gaat plegen. Fractievoorzitter Theun Tuinenga wil de uitkomst van dat onderzoek nog even afwachten. Ook de Politieke Unie heeft haar hoop gevestigd op een nauwere samenwerking van de MC Groep en het Antonius.

De SP, het CDA en de Partij van Vrije Poldermensen waren woensdagavond niet bereikbaar voor commentaar. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer