Man gaat vrijuit na mishandeling zwangere vrouw

Almere 2 november 2016
Een 24-jarige Almeerder is door de rechtbank in Amsterdam vrijgesproken van het mishandelen van een zwangere vrouw en haar vriend. Ook de vier medeverdachten uit Amsterdam krijgen geen straf. De Almeerder werd gezien als de meest gewelddadige van de groep, tegen hem was een werkstraf geëist van 100 uur. 

In maart 2012 zouden een zwangere vrouw en haar vriend in elkaar geslagen in de buurt van de Beurs van Berlage in Amsterdam. De vrouw was zes maanden zwanger, maar verloor volgens het Parool een week na het incident haar baby. Het Openbaar Ministerie kon niet bewijzen dat er een verband was tussen de mishandeling en het verlies van de baby. Ook heeft niemand gezien dat de vrouw mishandeld werd en was het haar verhaal tegen dat van de verdachten. Hierdoor kon het OM de groep mannen niet vervolgen voor dit feit.

Wel is bewezen dat de jongens de vriend van de vrouw hebben geslagen. Maar de rechtbank beoordeelt dit als zelfverdediging. Het enige waar drie van de vijf verdachten wel schuldig aan waren is belediging van het stel. Maar omdat dit inmiddels langer dan vier jaar geleden is, besloot de rechtbank ook hiervoor geen straf op te leggen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer