Inspectie: Wolter Koops overtreedt regels voortdurend

Zeewolde 22 november 2016
De directie van transportbedrijf Wolter Koops in Zeewolde blijft keer op keer allerlei regels overtreden. Vooral met de inzet van vrachtwagenchauffeurs wordt niet goed omgegaan.
Dat staat in een rapport van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Wolter Koops krijgt een dwangsom opgelegd voor de herhaaldelijke overtredingen. Hoe hoog die dwangsom is, kon de ILT dinsdagavond niet vertellen. Bij nieuwe overtredingen kan het bedrijf strafrechtelijk en bestuursrechtelijk aansprakelijk worden gesteld.

Te veel goedkope chauffeurs ingezet
Tijdens inspecties constateerde het ILT in april vorig jaar dat Wolter Koops in een maand tijd 68 keer de regels overtrad. Er werden te veel goedkope buitenlandse chauffeurs ingezet en veel vrachtwagens waren te zwaar beladen. De inspectie kwam er ook achter dat veel buitenlandse chauffeurs in het weekend in de cabine slapen. Ook dat mag niet. Bij twee eerdere inspecties werden dezelfde overtredingen door het ILT geconstateerd.

Vakbond: 'Wolter Koops organiseert sociaal economische criminaliteit'
Vakbond FNV kreeg het inspectierapport boven tafel door een beroep te doen op de Wet openbaarheid van bestuur. De vakbond vindt dat Wolter Koops 'sociaal economische criminaliteit organiseert'.

Vorig jaar heeft het bedrijf volgens de FNV nog tonnen moeten nabetalen aan werknemers omdat het bedrijf zich niet aan de CAO hield. Wolter Koops is nog niet bereikbaar voor commentaar.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer