Gemeente wil zonnepark Elandpad toestaan

SWIFTERBANT • Wo 23 november 2016 | 22:44 • Woensdag 23 november 2016 | 22:44
Er mag een veld met zonnepanelen komen aan het Elandpad in Swifterbant, vlak naast de spoorlijn. Het college van burgemeester en wethouders in Dronten wil meewerken aan een verzoek om een stuk grond van een halve hectare vol te bouwen met zonnepanelen. 

Het zonnepark is in strijd met regels van de provincie Flevoland. De provincie houdt alle zonnepark-verzoeken tegen zolang er nog geen beleid is dat voorschrijft hoe om te gaan met dergelijke verzoeken. Dat beleid is wel in de maak, maar laat op zich wachten. Dronten wil de zonnepanelen in de tussentijd toch toestaan, omdat de gemeente meent dat er geen provinciale belangen geschaad worden. 

Twee andere verzoeken zijn door Dronten afgewezen omdat de initiatiefnemers hun zonneparken op landbouwgrond willen bouwen. Het college van b en w heeft met de gemeenteraad afgesproken dat vruchtbare agrarische percelen niet opgeofferd worden voor de bouw van zonneparken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel