Geen cupcakes voor zieke dieren meer

Biddinghuizen 5 december 2016
Diervoedingproducent Heacado uit Biddinghuizen stopt. Het bedrijf maakt cupcakes waarin baasjes van katten en honden medicijnen kunnen verstoppen. Dat blijkt niet winstgevend te zijn, zegt woordvoerder Udo Bonte. Per 1 januari staakt het bedrijf zijn activiteiten. 

Vorig jaar ontving Heacado nog een cheque uit handen van gedeputeerde Jan-Nico Appelman. De provincie steunde het jonge bedrijf met een innovatielening. Het geld werd geïnvesteerd in de dierensnack Hapslik. Bonte weet niet of de provinciale bijdrage terugbetaald moet worden.

Te weinig afzet
Het probleem ligt bij het feit dat de cupcakes vers worden gemaakt. Daardoor moet er per keer een bepaalde hoeveelheid worden afgenomen, en dat blijkt te lastig. Een test met de olifanten in Artis leek veelbelovend, maar het lukte niet om de cakejes breed in dierentuinen af te zetten. 

Zelfgekozen einde
"Het duurt te lang om onze omloop te verhogen," verklaart Bonte. "Op de een of andere manier zijn er te weinig zieke dieren. Om het een succes te maken, zouden wij grote investeringen moeten doen. Maar dat vinden wij onverstandig. We kiezen er nu zelf voor om te stoppen, zodat we dat over een half jaar niet noodgedwongen hoeven te doen."

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer