Park Horsterwold klaagt over 'amateuristische controles'

Zeewolde 11 december 2016
Het bestuur van het Park Horsterwold in Zeewolde beklaagt zich namens de leden in een brief aan de gemeente over 'de amateuristische manier van handhaving'. Ambtenaren die de recreatiewoningen controleren op permanente, illegale bewoning zouden onzorgvuldig te werk gaan. 

Er wordt volgens het bestuur bijvoorbeeld geconstateerd dat ramen open staan, terwijl er geen ramen zijn die geopend kunnen worden. Ook worden eigenaren van onbebouwde kavels aangeschreven op verdenking van permanente bewoning op hun kavel. 

Park Horsterwold vindt de onderbouwing voor het vermoeden van permanente bewoning dan ook te mager en spreekt van onbehoorlijk bestuur. In plaats daarvan worden recreanten en eigenaren lastig gevallen, wordt onrust gestookt en mensen onnodig aan het werk gezet. Leden ondervinden door deze handelswijze financiële schade, zo wordt in de brief gesteld. 

De gemeente probeert al geruime tijd illegale bewoning in vakantieparken tegen te gaan. Dit jaar trekt Zeewolde extra geld uit om de controles te intensiveren. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer