Verdachte plofkraak AH langer vast

ALMERE • Di 3 januari 2017 | 15:05 • Dinsdag 3 januari 2017 | 15:05
De 26-jarige man uit Nieuwersluis die onder meer verdacht wordt van een plofkraak in Almere moet langer vast blijven zitten. Dat heeft de rechter in Utrecht besloten tijdens een zogenoemde pro forma-zitting.

De man wordt verdacht van de plofkraak op de pinautomaat bij de Albert Heijn in de wijk Tussen de Vaarten op 28 juli. Daarbij zou ruim 8000 euro zijn buitgemaakt. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of hij en nog zes andere verdachten verantwoordelijk zijn voor meer dan 50 plofkraken in heel Nederland.

De advocaat van de verdachte vindt dat er te weinig bewijs is om zijn cliënt te veroordelen voor de plofkraak in Almere. Zo is er alleen DNA van zijn cliënt gevonden op een handschoen die op de vluchtroute lag. Ook is er in de auto die voor de plofkraak is gebruikt in Almere inkt gevonden van een pinautomaat uit Axel, waar de man ook een plofkraak zou hebben gepleegd.  

Op 31 maart is de volgende pro forma-zitting, de zaak wordt pas in september inhoudelijk behandeld. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel