'Vuurwerkleugen' 9-jarige verrast ouders

ALMERE • Do 5 januari 2017 | 21:57 • Donderdag 5 januari 2017 | 21:57
Het feit dat de 9-jarige Darren uit Almere zelf het zware vuurwerk aanstak waardoor hij maandag gewond raakte, heeft de ouders van de jongen onaangenaam verrast. 

Geen twijfel
Vader Leslie Postema laat Omroep Flevoland weten dat hij er tot donderdagmiddag stellig van overtuigd was dat een oudere jongen het vuurwerk naar zijn zoon en een vriendje had gegooid. Dit was het verhaal dat Darren zelf vertelde, nadat hij maandag tweede en derdegraads brandwonden aan zijn hand had opgelopen.

Politieonderzoek
De politie nam de zaak direct heel serieus. Er werd een getuigenoproep gedaan. Tijdens het onderzoek is volgens de politie gebleken dat Darren en een vriendje op straat enkele niet ontplofte Cobra's hebben gevonden. Ze haalden het kruit hieruit en hebben dit vervolgens zelf aangestoken. Daarbij raakte Darren gewond.

De jongens waren erg geschrokken en hebben volgens de politie daarom verzonnen dat er vuurwerk naar hen gegooid was

Verlegenheid
Op Facebook schrijft vader Leslie Postema dat het gezin door de onverwachte ontwikkeling in grote verlegenheid is gebracht. Tegelijkertijd spreekt hij zijn dankbaarheid uit voor de adequate politie-inzet en de vele hartverwarmende reacties die zijn gezin de afgelopen dagen heeft mogen ontvangen. Het openhartige bericht van de vader op Facebook kan opnieuw op veel 'likes' en positieve reacties rekenen.

Brandwonden
Volgens de vader gaat het met Darren naar omstandigheden redelijk. Hij moet voorlopig om de dag naar het brandwondencentrum in Beverwijk. Een dokter heeft gezegd dat het vermoedelijk nog enkele maanden gaat duren voor zijn verwondingen enigszins zijn hersteld. Mogelijk zal Darren op latere leeftijd nog eens moeten worden geopereerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel