Taakstraf voor inrijden op politiebureau

ALMERE • Di 17 januari 2017 | 12:51 • Dinsdag 17 januari 2017 | 12:51
De man die in oktober met zijn auto door de voorpui van het politiebureau in Almere Haven reed, moet van de rechter een werkstraf van 80 uur uitvoeren. Ook mag de Almeerder vijf maanden niet autorijden. 

De man ramde op 15 oktober het politiebureau omdat hij het niet eens was met een bekeuring die hij eerder had gekregen. Twee agenten waren op het bureau toen ze een harde knal hoorden. De glazen ingang sneuvelde, maar er raakte niemand gewond. 

Dankzij getuigen wisten ze in welke richting de man was gevlucht. Ze gingen er achteraan op een scooter van een toevallig passerende pizzakoerier. Even verderop kon de dronken man worden opgepakt.

De man hoeft de schade aan het politiebureau nu nog niet te vergoeden, omdat de politie hiervoor geen verzoek heeft ingediend bij de rechtbank. Het is namelijk nog niet bekend wat de schade precies is. Zodra dat is geïnventariseerd, besluit de politie welke stappen ze neemt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel