Rechtbank: man moet met vliegtuig naar zijn werk kunnen

LELYSTAD • Ma 23 januari 2017 | 15:37 • Maandag 23 januari 2017 | 15:37
Een man uit Schoonhoven mag gewoon weer met zijn vliegtuigje op Lelystad Airport landen. Dat heeft de rechtbank besloten. De piloot moet binnen twee dagen weer toegang krijgen tot het vliegveld. De directeur van het bedrijf Marfo in Lelystad vloog vrijwel dagelijks van zijn woonplaats Schoonhoven naar zijn werk. Het bedrijf maakt onder meer vliegtuigmaaltijden.

Lelystad Airport sloot in september de grasbaan waarop de man altijd landde met zijn zogenoemde gyroplane. De luchthaven verwees lichte toestellen naar de verharde baan, maar daar mocht de Micro Light Aircraft (MLA) van de Zuid-Hollander niet landen. Na een kort geding bepaalde de rechtbank dat het vliegveld de man niet mag weigeren, alleen de minister mag dat.

De luchthaven vindt het onveilig als de man met zijn vliegtuigje landt op de verharde hoofdbaan. Volgens de rechtbank is dit niet goed toegelicht door het vliegveld en zijn er andere vliegvelden waar dit geen gevaar is.

De luchthaven bestudeert de uitspraak. Omdat de rechter alleen uitspraak heeft gedaan over het toestaan van gyroplanes, heeft die volgens de directie geen gevolgen voor andere micro light vliegtuigen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel