Gemeente biedt bewoners zonnewoning excuses aan

ALMERE • Ma 30 januari 2017 | 17:47 • Maandag 30 januari 2017 | 17:47
De gemeente Almere biedt haar excuses aan voor de manier waarop is gecommuniceerd over de bouw van het Oranje Huis in Almere Poort. Dat schrijft ze in een brief aan omwonenden. 

Rondom de nieuwe flat staat een aantal zogenoemde zonnewoningen; energiezuinige huizen die zelfvoorzienend zijn dankzij de zonnepanelen langs de gevel. De bewoners hiervan zijn boos op de gemeente, omdat de komst van het gebouw betekent dat hun huis straks in de schaduw komt te staan. 

Via een brief laat de gemeente weten dat de communicatie pro-actiever had gekund. Daarnaast schrijft de gemeente dat ze op dit moment laat onderzoeken wat het effect van het Oranje Huis is op de omgeving en of de locatie ook echt nadelig is voor de energiezuinige huizen. Ook wordt er binnenkort een bijeenkomst georganiseerd voor omwonenden. 

Het Oranje Huis wordt een opvanglocatie voor vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Volgens de gemeente heeft het huis een belangrijke maatschappelijke functie. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel