Aanpak fietsenchaos bij station Almere Centrum

Almere 19 februari 2017
Fietsers in Almere kunnen tot aan de zomer hun fiets nog overal neerzetten bij station Almere Centrum. Daarna treedt de gemeente hard op tegen wildparkeerders. Fietsen moeten vanaf dan verplicht in een fietsenstalling of fietsenrek. Verkeerd geparkeerde fietsen worden weggehaald.

Stoep vol met fietsen
Het wildparkeren van fietsen in het stationsgebied leidt tot chaotische situaties. De stoep die de Schoutstraat verbindt met het P.J. Oudplein, waaraan het hoogste gebouw van Almere ligt, is als voetganger niet te gebruiken. Ook passanten in een scootmobiel of met een kinderwagen moeten uitwijken naar het fietspad. Er staan dagelijks honderden fietsen van forenzen op de stoep.  

Depot met verwijderde fietsen
Vorig jaar maakte de gemeente bekend dat er een bedrag van 1,8 miljoen euro nodig is om de overlast van wildparkeerders in Stad en Buiten op te lossen. Zo is er geld nodig voor handhaving, communicatie en het uitbreiden van stallingsplaatsen. Ook wordt er een depot ingericht waar verwijderde fietsen opgehaald kunnen worden. 

Campagne na zomervakantie
"Momenteel zijn de voorbereidingen gestart en wordt onderzocht hoe het fietsdepot zal worden vormgegeven", aldus een woordvoerder. "Rond de zomervakantie zal er gestart worden met het op orde brengen van de fietsenstallingen en fietsrekken. In de maanden die volgen zal er een campagne starten met betrekking tot het stallen van de fiets versus handhaving."
© omroep flevolandsitemap | disclaimer