Overijssel wil zekerheid over hogere aanvliegroute

Lelystad 28 februari 2017
Uitbreiding Lelystad Airport wordt niet aangevochten
De provincie Overijssel en het actiecomité Hoog Overijssel zijn er niet op uit om de uitbreiding van Lelystad Airport tegen te houden. Wel moet de vliegroute op grotere hoogte komen te liggen.

Dat zeiden Overijsselse Statenleden, bewoners en het actiecomité dinsdagmiddag tijdens een bijeenkomst van het CDA in Hoonhorst bij Dalfsen. De bewoners maken zich grote zorgen dat er vanaf 2019 vliegtuigen op minder dan twee kilometer over hun natuur- en stiltegebied komen. In een wachtruimte zouden vliegtuigen zelfs op 900 meter gaan cirkelen.

Staatssecretaris Dijksma zei donderdag in de Kamer dat de routes niet onder de twee kilometer komen, maar daarover is Overijssel niet gerust.

Het actiecomité Hoger Overijssel heeft een alternatieve en hogere route opgesteld. Comitélid Jan Rooijakkers, tevens fractievoorzitter van D66 in Dalfsen, zei dat die woensdag naar de Alderstafel wordt gestuurd. Die praat vrijdag over Overijssel. Daarbij is de provincie voor het eerst zelf met een gedeputeerde vertegenwoordigd in plaats van door Gelderland.

Ook CDA-Statenlid Bouwien Rutten wil dat de route over Overijssel wordt verhoogd. Haar partij heeft vorige week samen met andere fracties vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten over de gang van zaken rond de routes.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer