'Vliegtuigen alleen bij uitzondering onder de zesduizend voet'

Lelystad 3 maart 2017
Vliegtuigen die via Overijssel naar Lelystad vliegen, mogen alleen onder de 6.000 voet (1,8 km) vliegen als er zich meer dan één toestel in een zogenoemd wachtgebied bevindt. Dat heeft gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel vrijdagmiddag te horen gekregen. Hij vertelde daarover bij RTV Oost

De gedeputeerde schoof aan bij de Alderstafel. Dit overleg houdt zich bezig met de uitbreiding van Lelystad Airport. Boerman had een brandbrief mee van Werkgroep Luchtruim Overijssel. De werkgroep vreest dat vliegtuigen geregeld onder de 6.000 voet vliegen. De gedeputeerde heeft zijn zorgen daarover overgebracht aan de commissie. Eerder deze week werden de zorgen al geuit bij een bijeenkomst in het Overijsselse Hoonhorst. 

Als er meerdere vliegtuigen in het wachtgebied zijn, mogen toestellen voor de landing op Lelystad Airport dalen tot 3.000 voet (0,9 km). Dit wachtpatroon is ter hoogte van Lemelerveld en Steenwijk. In alle andere situaties blijven de vliegtuigen op 6.000 voet, aldus de gedeputeerde. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer