"Giltay moet onder ede vertellen over feestende politie"

Almere 8 maart 2017
Feestende politie bestelde veel extra's, zegt boekingsbureau
Oud-voorzitter Frank Giltay moet onder ede vertellen of hij allemaal extra's heeft besteld tijdens feesten van de Centrale Ondernemingsraad van de Nationale Politie. Dat wil Vincent van der Velde, de advocaat van het Almeerse bedrijf De Jong Boekingen. De eigenaresse van het bedrijf zegt dat ze een kleine 20.000 euro van de politie tegoed heeft omdat de diensten wel geleverd zijn.

Het gaat onder meer om een boottochtje waarbij ook een zangeres werd ingevlogen, de aankoop van kaartjes voor het Kerstcircus in Carré en het bestellen van extra flessen champagne bij een speech van Giltay.

Twijfel over facturen
De politie twijfelt aan de facturen van de onderneemster omdat alle bedragen veel hoger zijn uitgevallen dat vooraf begroot. 

Nog geen schikking
Vorige week was er al een kort geding over de kwestie. De rechter heeft beide partijen gevraagd of ze een kans zien om  te schikken voordat er uitspraak wordt gedaan. Daarin zijn de beide partijen nog niet geslaagd.

Waarheid boven tafel
Met het onder ede horen van Giltay hoopt de advocaat boven tafel te krijgen of hij daadwerkelijk opdracht heeft verstrekt voor alle extra's. Zo'n verklaring zou de rechtbank dan nog mee kunnen nemen in de uitspraak. Maar het zou ook kunnen helpen om alsnog een schikking te treffen tussen De Jong Boekingen en de Nationale Politie.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer