Omroep Media036 heft zichzelf op

Almere 14 maart 2017
Het bestuur van Media036 heeft besloten de lokale omroep op te heffen. Dat is te lezen op de Facebookpagina van de lokale omroep in Almere.

Oprichter en voorzitter Willem Miermans kondigde vorige week al aan dat hij de lokale omroep verlaat. De overgebleven bestuursleden willen Media036 niet voortzetten en daardoor stopt de omroep direct met uitzenden op radio en tv. Nadat de secretaris vorige week na het opstappen van Miermans zijn functie ook al had neergelegd, besloten de andere bestuursleden de stichting te ontbinden. Media036 voert als reden van het vertrek van alle bestuursleden en het opheffen van de lokale omroep de "steeds verder opgevoerde tegenwerking van de gemeente Almere" aan.

Media036 zegt van plan te zijn alle spullen van de omroep te verkopen en de opbrengst aan het Voedsel Loket Almere te geven.

Het nu afgetreden bestuur was niet bereikbaar voor een nadere toelichting.

'Beschuldiging is ongefundeerd'
De gemeente laat in een eerste schriftelijke reactie weten: "Wij werpen de beschuldiging verre van ons dat door gemeentelijke tegenwerking het werken van Media036 onmogelijk is gemaakt. Deze beschuldiging is ongefundeerd en onlogisch. We hebben via Facebook kennis genomen van de ontbinding en zullen formeel bevestiging vragen aan het aftredende bestuur."
Wethouder Frits Huis zei vorige week geen subsidie te verstrekken aan Media036, zolang er onduidelijkheid blijft over de toekomst van de lokale omroep van Almere. 

'Lokale radio is niet meer van deze tijd'
De VVD zegt niet verbaasd te zijn door het opheffen van Media036. "Het verdient niet bepaald de schoonheidsprijs hoe dit allemaal gelopen is". De VVD-fractie wil graag van wethouder Frits Huis weten hoeveel subsidie er uiteindelijk naar de omroep is gegaan. Zowel de VVD als D66 zeggen een lokale omroep eigenlijk niet meer van deze tijd te vinden, maar "de gemeente is verplicht er een bepaald bedrag per jaar voor beschikbaar te stellen". Fractievoorzitter Jan Lems van D66 zegt "mijn enthousiasme over lokale omroepen is niet groot".

'Lokale mediamagnaat'
De PVV wil de kwestie zo snel mogelijk bespreken op de Politieke Markt. Daar moet volgens fractievoorzitter Toon van Dijk ook worden bekeken hoe er kan worden voorkomen, "dat er weer gemeenschapsgeld verdwijnt in de zakken van een lokale mediamagnaat". 
Leefbaar Almere noemt het stoppen van Media036 "spijtig" en een "mislukt experiment". De partij zegt dat er geen aanwijzingen zijn voor tegenwerking door de gemeente, zoals de omroep beweert. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer