Extra inzet jeugdboa's Kruidenwijk

Almere 22 maart 2017
In de Almeerse Kruidenwijk zijn na verschillende vernielingen extra jeugdboa's ingezet. Dit zijn medewerkers van stadstoezicht die gespecialiseerd zijn in de omgang met jongeren. De bedoeling is dat de jeugdboa's twee weken lang intensiever surveilleren in de wijk.

Buurthuis Karwij
De jeugdboa's komen vooral in actie als buurthuis Karwij 's avonds de deuren sluit. Buurtbewoners hadden aangegeven vooral dan last te hebben van rondhangende jongeren. Ook vlogen drie keer bakstenen door ruiten van woningen aan de Basilicumweg kort nadat het buurthuis was gesloten. Volgens buurtbewoners waren jongeren hiervoor verantwoordelijk. 

Maatregelen
Met de extra inzet van de jeugdboa's wil burgemeester Franc Weerwind dat de rust in de wijk terugkeert. Tot nu toe lijkt dat te werken; bewoners van de Basilicumweg zeggen zich minder onveilig te voelen nu er meer agenten en handhavers door de wijk surveilleren. Naast de inzet van jeugdboa's was er woensdagavond ook een gesprek tussen de gemeente, bewoners en de politie over de vernielingen die zijn aangericht.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer