Gemeente en OFW weer in gesprek over seniorenwoningen

SWIFTERBANT • Wo 19 april 2017 | 16:11 • Woensdag 19 april 2017 | 16:11
De gemeente Dronten en woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten gaan opnieuw in gesprek over de bouw van seniorenwoningen in Swifterbant. Dat zegt OFW-directeur Truus Sweringa. In 2015 liepen onderhandelingen over deze woningen stuk.

De gemeente Dronten wilde 30 sociale huurwoningen bij het nieuw te bouwen multifunctionele centrum in Swifterbant. OFW vond dat te veel en wilde er 18 realiseren. De gemeente ging daarom op zoek naar een andere partij.

Nieuwe aantallen
Vorige week werd bekend dat de nieuwbouw van het MFC niet haalbaar is en dat het college overweegt om 20 sociale huurwoningen of - appartementen te bouwen voor senioren. Daarom gaan de partijen weer met elkaar in gesprek. Volgens Sweringa is de locatie waar de woningen moeten komen gunstig en wordt er een afspraak gepland met de gemeente.

Een betere relatie
Overigens gaat het steeds beter tussen de twee partijen. De relatie was soms moeizaam. Zo lukte het in 2015 niet om het eens te worden over prestatieafspraken en vorig jaar was er een conflict over een politiekeurmerk

De gemeente constateert bij OFW een meer open houding richting de gemeente en is voorzichtig positief. Sweringa bevestigt dat het goed gaat en zegt dat er op een goede manier gesprekken met elkaar zijn. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel