Tbs messteker C1000 met twee jaar verlengd

Emmeloord 24 april 2017
De man die in augustus 2006 negen mensen neerstak in de C1000 aan de Europalaan in Emmeloord, moet nog twee jaar in de tbs-kliniek blijven. Dat heeft de rechtbank in Lelystad beslist. Zeven mensen raakten destijds gewond.
 
Uit rapporten van de kliniek en deskundigen blijkt dat er bij de man nog altijd sprake is van een ziekelijke stoornis. Hij lijdt onder meer aan schizofrenie en waanbeelden en is ook verslaafd. De kans dat het weer mis gaat, is volgens hen dan ook groot.

Na een eerdere tbs-verlenging ging hij voor resocialisatie naar een forensisch psychiatrische afdeling, maar hij gebruikte daar alcohol en wiet en bedreigde een psychiater. Sindsdien is hij weer terug in de tbs-kliniek. 

De rechtbank vindt dat de man langzaam en gecontroleerd moet terugkeren in de maatschappij. Er moet een fase van proefverlof worden ingebouwd, voordat hij de kliniek verlaat. Daarvoor is een verlenging van een jaar, zoals de advocaat van de man had gevraagd, te kort. De officier van justitie had twee weken terug ook om een verlenging van twee jaar gevraagd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer