'Flessentrekker laat spoor van gedupeerden achter'

Noordoostpolder 2 mei 2017
De uit Noordoostpolder afkomstige Stephan Visser heeft volgens het televisieprogramma Opgelicht in een leven vol leugens en bedrog een spoor van gedupeerden achter zich gelaten. Volgens Opgelicht heeft Visser zichzelf decennialang voorgedaan als rijk man die waar hij ook kwam mensen oplichtte. Ook zijn familie ontkwam niet aan de leugens en oplichtingspraktijken. 

Stephan Visser kwam in Flevoland in het nieuws als belegger in het centrum van Emmeloord. Hij zou in 2014 miljoenen op tafel leggen om De Deel een facelift te geven. De mysterieuze Visser heeft toen nooit de openbaarheid gezocht of interviews gegeven. Hij was door de gemeente aangedragen bij projectontwikkelaar Provast. Die heeft jarenlang geprobeerd het centrum in Emmeloord opnieuw te ontwikkelen. Uiteindelijk is de deal met zowel Visser als Provast niet doorgegaan.

Familie bleef achter met schade
In Opgelicht kwamen gedupeerden in beeld die over hun nare ervaringen met Stephan Visser vertelden. Twee zussen, een broer en een zwager zeggen keer op keer te zijn bedonderd door hun familielid, wat uiteindelijk resulteerde in het faillissement van jongere broer Juan.

Onder de naam van zijn bedrijf We Did It My Way (WDIMW), een gehuurd postbusadres op de Bahama's, zou Visser zich voor hebben gedaan als iemand die beschikking had over miljarden euro's. Volgens zijn broer liet Visser iedereen geloven dat hij handelde in obligaties. Hij tekende koopcontracten voor miljoenenpanden in binnen- en buitenland, kocht dure en bijzondere auto's op veilingen en liet exclusieve jachten ontwerpen. Al die zaken zouden niet zijn betaald, waardoor anderen met schades bleven zitten die variëren van duizenden tot ruim een miljoen euro.

Stephan Visser wilde medewerkers van het tv-programma Opgelicht niet te woord staan. Met zijn familie is geen contact meer.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer