Stichting Terminale Thuishulp wil tweede bed

Noordoostpolder 4 juni 2017
Stichting Terminale Thuishulp in Noordoostpolder en Urk bekijkt of er een tweede bed in het Bijna Thuis Huis kan komen. Vrijwilligers waken bij patiënten wanneer er geen familie is of de naasten niet kunnen. De stichting verwacht dat het aantal ouderen de komende vijf jaar sterk toeneemt, waardoor er vaker een beroep wordt gedaan op terminale thuishulp. Dat meldt de organisatie in haar jaarverslag over 2016.

Subsidie stopt
Stichting Terminale Thuishulp doet dit werk al meer dan twintig jaar in Noordoostpolder en Urk. Tot nog toe krijgt ze subsidie van de rijksoverheid en de beide gemeenten. Maar omdat de subsidie vanuit Noordoostpolder vanaf volgend jaar stopt, is de organisatie op zoek naar andere fondsen om de onkosten te kunnen betalen.

Vorig jaar hebben 51 terminaal zieke mensen in Noordoostpolder en Urk een beroep gedaan op terminale thuishulpverlening. Van de 51 zieken kregen er 43 thuis hulp. De andere 8 werden opgenomen in het Bijna Thuis Huis, een appartement in verzorgingshuis Hof van Smeden.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer