PvdA wil thuiszitters bespreken op Politieke Markt

Almere 14 juni 2017
De PvdA in Almere wil weten wat de gemeente doet om de meer dan honderd thuiszitters weer naar school te krijgen. De partij dient een verzoek in om de kwestie te bespreken tijdens de Politieke Markt. 

Tientallen kinderen en tieners uit Almere gaan langere tijd niet naar school. Ze zitten weken of zelfs maanden thuis zonder onderwijs te krijgen. Dat bleek onlangs uit het jaarverslag leerplicht 2015-2016 van de gemeente Almere. In dat schooljaar zaten 128 jongeren vier weken of langer thuis.

De PvdA krijgt signalen dat het om meer kinderen gaat. Die staan wel als schoolgaand geregistreerd, maar zitten in de praktijk thuis. De PvdA kaart de zaak aan na het bericht dat de gemeente Almere lijkt te zijn gestopt om zich in te spannen voor een 7-jarig jongetje dat al drie jaar zonder onderwijs thuiszit. Volgens de vader van de jongen hebben verschillende instanties al ruim een maand geen contact meer met de ouders.

De SP stelde vorige maand schriftelijke vragen over de vele thuiszitters. die vragen zijn nog niet door het college van burgemeester en wethouders beantwoord. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer