Kerken en Oeverwal trekken stekker uit MFC

Swifterbant 29 juni 2017
De kerken en de Stichting Oeverwal trekken de stekker uit het MFC Swifterbant. Ze zien geen kans meer om het MFC te realiseren. Dat schrijven ze aan de gemeenteraad.

Het renoveren van het huidige gebouw, De Hoeksteen, wordt volgens de kerken te duur. Het schrappen van de bouw koopwoningen als onderdeel van het project slaat daarnaast een belangrijke pijler weg onder het plan. Die hogere kosten moeten worden opgevangen in de exploitatie en dat is volgens de stichting en de kerken niet op te hoesten.

Beide partijen waren tot nu toe in overleg met de gemeente om te kijken of de plannen haalbaar waren. Dit omdat de gemeenteraad het college van burgemeester en wethouders heeft opgedragen om uiterlijk 1 oktober een oplossing te vinden voor het MFC.

700.000 euro 
Dit gebeurde nadat bleek dat complete nieuwbouw van het multifunctionele centrum 700.000 euro te duur zou zijn. Dat bedrag wilde het college niet bijleggen en dus koos het voor het beperkt opknappen van het huidige kerkgebouw en de aanleg van een aantal sociale huurwoningen ernaast. Maar die optie is volgens de kerken en de Stichting Oeverwal, die al jaren bezig is met plannen voor een nieuwe MFC, dus voor hun onbetaalbaar.

Reactie gemeente
Wethouder Van Bergen van de gemeente Dronten geeft aan dat de gemeente nu zonder de kerken gaat kijken hoe ze het project mogelijk kunnen maken. Van Bergen: "We blijven ons als college met volle energie richten om zo spoedig mogelijk een MFC en sociale huurwoningen nabij het centrum van Swifterbant te gaan realiseren. Swifterbant wacht hier al jaren op." De wethouder streeft ernaar om halverwege juli het plan klaar te hebben, waarover de gemeenteraad in september een besluit kan nemen.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer