Broers die met machete op man inhakten weer vrij

ALMERE • Vr 30 juni 2017 | 14:11 • Vrijdag 30 juni 2017 | 14:11
Twee oud-Almeerders die met een machete op een man hebben ingehakt, zijn weer op vrije voeten. De broers kregen van het gerechtshof in Leeuwarden een celstraf van 24 maanden opgelegd, waarvan 20 voorwaardelijk. Toch hoefde het tweetal niet meer de cel in, omdat ze al een voorarrest van vier maanden hebben uitgezeten. 

Het incident, volgens de openbaar aanklager een 'orgie van geweld', gebeurde in november 2015 in Almere. Het slachtoffer heeft de aanval overleefd. 

Naast de celstraf kregen de broers een taakstraf van 240 uur. Ook moeten ze een schadevergoeding van 10.000 euro betalen aan het slachtoffer en een oud-buurman, in wiens tuin ze het slachtoffer met het kapmes aanvielen.  

De rechtbank in Lelystad veroordeelde de broers vorig jaar tot drie jaar cel en beval dat het tweetal onmiddellijk achter de tralies moest. Dat is nooit gebeurd, ook niet toen agenten hen voor andere zaken aanhielden. De OM en advocaten vermoeden dat er een fout zat in het computersysteem van de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel