Antonius en MC Groep gaan samenwerken

Emmeloord 3 juli 2017
Ziekenhuizen gaan in het Dokter Jansencentrum zorg aanbieden
De Antonius Zorggroep en MC Groep gaan samenwerken in Emmeloord. Vanaf januari bieden de beide ziekenhuizen zorg aan in het Dokter J.H. Jansencentrum aan de Urkerweg. De MC Groep is nu ook al in dit pand gevestigd.

Het plan komt niet uit de lucht vallen. Eind 2015 tekenden de twee partijen al een intentieovereenkomst om samen te werken. In de tussentijd is onderzocht hoe ze dat precies kunnen doen. Daar is nu uitgekomen dat ze samen gaan werken vanuit het Dokter J.H. Jansencentrum. Nieuwbouw op de plek van het Antonius ziekenhuis in Emmeloord bleek onhaalbaar. Als de samenwerking in januari van start gaat, zal het Antonius Ziekenhuis uit de tijdelijke huisvesting aan de Urkerweg vertrekken.

Een projectgroep onderzoekt de komende maanden hoe de specialismen vanaf volgend jaar praktisch gezien het beste zorg kunnen bieden en van elkaars voorzieningen gebruik kunnen maken. Overigens zijn er nog geen plannen om in Emmeloord weer operaties uit te gaan voeren.

In een gezamenlijk persbericht staat dat beide ziekenhuizen zelfstandig blijven en hun eigen identiteit behouden. In hetzelfde bericht laat wethouder Hennie Bogaards van gemeente Noordoostpolder weten blij te zijn met de ontwikkeling.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer