Hemingway komt tot leven in Lelystad-Haven

Lelystad 16 juli 2017
De grote droom van Arjan van Rheenen komt uit: eind deze maand opent hij in Lelystad-Haven Grand Café Hemingway. Op een steenworp afstand van zijn restaurant Yacht Club staat in het pand alles in het teken van de vermaarde Amerikaanse schrijver/journalist. Het fleurige interieur heeft veel weg van een hippe strandtent. De tafels en stoelen zijn onderweg vanuit Bali.​

Levensgenieter
Grand Café Hemingway zit in het gebouw waar vroeger 't Dijkhuysje haute cuisine gerechten serveerde.In januari 2016 vertrok topkok Nicky Quarz naar Muiderberg en kwam het etablissement leeg te staan. Weldra begon het bij Van Rheenen te kriebelen, maar de huurprijs vormde aanvankelijk een probleem. Toen de eigenaar daaraan wilde sleutelen, kon de selfmade levensgenieter serieus plannen gaan maken.

"De locatie aan het water is de perfecte plek om te loungen en te genieten van het goede leven. En uiteraard wil ik mijn gasten kennis laten maken met de schrijver die ik adoreer omdat hij een onverschrokken avonturier was!"

Remington schrijfmachine
Muurschilderingen, boeken en diverse objecten zoals een oude Remington schijfmachine herinneren aan de auteur, die in 1953 de Pulitzerprijs ontving voor zijn bestseller The Old Man and the Sea. Een jaar later kwam daar de Nobelprijs voor Literatuur nog bij.

Van Rheenen roemt de veelzijdigheid van zijn literaire held. "Schrijver, journalist, oorlogscorrespondent, sportvisser, jager en groot liefhebber van vrouwelijk schoon. Alleen jammer dat hij zo triest aan zijn einde kwam.'' Hemingway leed aan zware depressies en pleegde in 1961 op 63-jarige leeftijd zelfmoord.

In Grand Café Hemingway zal de zwaarmoedigheid niet overheersen, verzekert Arjan van Rheenen. "De geest van Hemingway komt hier tot leven, het wordt een bruisende, vrolijke boel!''
© omroep flevolandsitemap | disclaimer