Natuurliefhebbers tegen kitesurfen bij Pampushaven

Almere 17 juli 2017
Natuurliefhebbers zijn tegen kitesurfen bij Pampushaven in Almere. Volgens Marius Bouscholte van Dierbaar Flevoland schrikken de kitesurfers vogels af met hun grote vlieger die zichtbaar is van 700 meter afstand. De vogels denken dat het een roofvogel is en vluchten. 

Volgens de surfers wordt het kiten al bijna 10 jaar gedoogd bij Pampushaven en is het de beste plek van Flevoland. De wind is daar vaak beter dan de aangewezen plek bij Almere-Poort. Die plek is volgens de surfers niet veilig door een hoge rotsdijk en valwinden. Bij (materiaal-) problemen kan een kitesurfer niet ongeschonden uit het water komen. 

De kitesurfers organiseerden daarom op internet een petitie om te mogen blijven kitesurfen bij Pampushaven. Er zijn inmiddels ruim 700 handtekeningen opgehaald. 

Maar volgens Dierbaar Flevoland is het aanwijzen van de plek bij Pampushaven als officiële kitesurfplek geen optie. Het Markermeer is een internationaal beschermd natuurgebied waar vogels komen broeden en rusten. Ook is volgens de natuurliefhebbers het surfen nooit gedoogd. 

De laatste tijd wordt er bij Pampushaven gecontroleerd en kunnen surfers een boete van 230 euro krijgen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer