Parkhuys is rondhangende jeugd in tuin zat

ALMERE • Di 1 augustus 2017 | 10:29 • Dinsdag 1 augustus 2017 | 10:29
Inloophuis Parkhuys in Almere is de rondhangende jeugd in hun achtertuin helemaal zat. Ze gaan niet rustig in het prieeltje zitten, maar ze richten geregeld vernielingen aan. Dit keer is de ingang beschadigd omdat vandalen een grote, houten bank naar binnen hebben 'geduwd', die er volgens medewerkers helemaal niet in past. 

Op Facebook plaatste het inloophuis voor kankerpatiënten een aantal foto's van de rotzooi in de tuin. Er lagen lege zakken chips, snoepwikkels en heel veel sigarettenpeuken. Ook de bewegingsmelder voor de lamp in het prieeltje was afgedekt met een plastic tas. 

Er is aangifte gedaan bij de politie en die gaat volgens Yvonne Mullekes van het inloophuis nu 's avonds en 's nachts vaker surveilleren. Een camera ophangen kan niet, "want daar hebben we de financiën niet voor," vertelt Mullekes. 

Het is niet de eerste keer dat daders vernielingen aanrichten in de achtertuin. Vorig jaar werden de ruiten van een tuinhuis ingeslagen en is de inrichting overhoop gehaald. In 2012 werden 14 mozaïeken kunstwerken vernield. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel