Gemeente steunt sponsorloop wethouder met 2500 euro

ZEEWOLDE • Wo 2 augustus 2017 | 12:05 • Woensdag 2 augustus 2017 | 12:05
De 2.500 euro die de gemeente Zeewolde verdiende met de verkoop van oude meubels, gaat naar wethouder Rein Zijlstra. Die doet in september mee aan de Dam tot Damloop in Amsterdam om geld in te zamelen voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS), die zet zich in tegen taaislijmziekte. 

De kleinzoon van de wethouder heeft taaislijmziekte. Daarom hoopt Zijlstra zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting. De dochter van Zijlstra deed vorig jaar al mee aan de Dam tot Damloop en toen beloofde hij dit jaar met haar mee te lopen. Sindsdien is hij hard aan het trainen om de 16 kilometer vol te maken, want hij heeft al acht jaar niet meer hardgelopen. De wethouder heeft geen tijdslimiet voor ogen, zolang hij maar 'rechtop en met een glimlach' de finish haalt.

De oude meubels die de gemeente heeft verkocht, stonden voorheen in het gemeentehuis. Maar daar is na de verbouwing geen plek meer voor. Daarom werd besloten de opbrengst aan een goed doel te schenken. Dat het geld naar Rein Zijlstra zou gaan, is besloten in zijn vakantie. Hij was stom verbaasd en blij toen hij het hoorde.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel