Onderzoek buurtbusverbinding Dronten en Elburg

Dronten 3 augustus 2017
De gemeente Dronten wil samen met de gemeente Elburg onderzoeken of er een buurtbusverbinding mogelijk is. Een buurtbus is kleiner dan een normale bus. Tussen Dronten en Elburg is geen rechtstreekse busverbinding terwijl daar volgens beide gemeentes wel behoefte aan is. 

Nog niemand gelukt
Wethouder Nico Verlaan van de gemeente Dronten gaat samen met zijn collegawethouder Henk Wessel uit Elburg het onderzoek uitvoeren. Verlaan is blij dat Wessel hem wil helpen, omdat Elburg al een buurtbusverbinding heeft en dus ook de nodige ervaring. Verlaan is enthousiast over de eventuele komst van een busverbinding. "Als de busverbinding er komt dan lukt het mij en Henk Wessel om voor elkaar te krijgen wat nog niemand gelukt is". 

Bushaltes
De verbinding moet onder andere langs de Aeres Hogeschool Dronten, het centrum van Dronten, Biddinghuizen en de binnenstad van Elburg gaan rijden. "De exacte haltes waar de bus moet gaan stoppen gaan we nog bekijken", zegt Verlaan. Na de vakantieperiode wordt er meer duidelijk over de komst van de busverbinding.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer