Familie Nieuwenhuizen wint rechtszaak tegen Buitenboys

Almere 6 oktober 2017
Voetbalvereniging Buitenboys in Almere moet de familie Nieuwenhuizen ruim 21.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank besloten. Dat betekent dat de club de volledige vordering moet betalen. De nabestaanden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen hebben het kort geding tegen Buitenboys daarmee gewonnen.

Benefietwedstrijd
Twee zoons van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere eisten twee weken geleden voor de rechtbank in Lelystad ruim 21.000 euro van de club. Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een voetbalwedstrijd bij Buitenboys mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen. In 2013 werd er een benefietwedstrijd georganiseerd door Buitenboys voor de nabestaanden van Nieuwenhuizen. 

'Geld is op'
Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst van de benefietwedstrijd. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld; de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen. De rest zou later worden overgemaakt. Maar dat gebeurde niet. De club zei dat het geld op was. Het was onder meer uitgegeven aan onkosten rond de benefietwedstrijd.
De rechter heeft nu bepaald dat de beide zoons toch ieder ruim 10.000 euro moeten krijgen.

Verduistering
Overigens loopt er ook nog een ander onderzoek naar de voetbalclub. De familie Nieuwenhuizen heeft aangifte gedaan van verduistering van een deel van de opbrengst van de benefietwedstrijd. Volgens het Openbaar Ministerie is dat onderzoek nog bezig. Er zijn nog geen verdachten in beeld.

Ledenvergadering
De advocaat van Buitenboys wil nog niet inhoudelijk reageren op het vonnis van de rechtbank. Hij wil de uitspraak eerst nog met de club bespreken. Hij weet dus nog niet of Buitenboys in beroep zal gaan tegen de uitspraak. Bovendien is er maandag een ledenvergadering, waar de financiële afwikkeling van de benefietwedstrijd zal worden besproken. 

Ruim twee ton in kas
Overigens is Buitenboys volgens de advocaat niet armlastig en kan ze de 21.000 euro wel betalen. Volgens de advocaat van de familie Nieuwenhuizen zou de club ruim 200.000 euro in kas hebben. 


© omroep flevolandsitemap | disclaimer