Burgemeester bijgepraat over aanhouding zaak Anne Faber

Zeewolde 10 oktober 2017
De vermiste Anne Faber
Burgemeester Gorter
Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde is dinsdagochtend door het Openbaar Ministerie en de politie bijgepraat over de aanhouding van de 27-jarige Michael P.  De man, die het laatste deel van zijn gevangenisstraf uitzat in een kliniek in Den Dolder, is verdachte in de vermissingszaak van de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht.

Michael P. woonde in Zeewolde toen hij in 2010 werd opgepakt voor een beroving en in verband gebracht werd met de verkrachting van twee meisjes in Nijkerk. Het gerechtshof in Arnhem heeft P. in 2012 veroordeeld tot twaalf jaar cel. In de kliniek in Den Dolder zat P. het laatste deel van zijn straf uit, waarbij hij werd voorbereid op een terugkeer in de samenleving. Onderdeel van dat proces is ook zonder begeleiding de straat opgaan.

Hoewel P. de afgelopen jaren niet in Zeewolde woonde, is de burgemeester wel in algemene zin bijgepraat over de zaak, zo zegt een woordvoerder van de gemeente. Dit aangezien het nieuws over de verdenking van P. invloed kan hebben op het dorp. Gorter wil niet zeggen wat er precies besproken is.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer