Gemeente gebruikt ECO-zand voor aanleg nieuwe wegen

Almere 10 oktober 2017
De gemeente Almere gaat bij de aanleg van de lokale wegen tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost gebruik maken van zogeheten ECO-zand. Vooral bij het Weerwater is veel zand nodig.

Wat is ECO-zand?
ECO-zand is afval dat uit gebruikt asfalt komt. Dankzij moderne technieken wordt het afval dusdanig gereinigd dat het weer geschikt is voor wegenbouw. Door de inzet van ECO-zand is het niet meer nodig om zand uit het IJsselmeer te halen.

Veel zand nodig
De A6 wordt bij het Weerwater verlaagd. Lokale wegen krijgen een nieuwe aansluiting op de snelweg. Voor het werk zijn in totaal tussen de 7.000 en 10.000 vrachtwagens zand nodig. 

A6 bij Almere meest duurzaame weg van Nederland
De gemeente Almere, Rijkswaterstaat en aannemer Parkway6 proberen allerlei manieren te bedenken om A6 bij Almere en de omliggende wegen zo duurzaam mogelijk te maken. Zo komt er bij het knooppunt A6 en A27 bij de Olifanten een park met zonnepanelen. Dat levert stroom voor apparatuur langs de weg zoals matrixborden en verlichting.

Werkzaamheden liggen goed op schema
De A6 bij Almere blijft voorlopig een bouwput. Het gedeelte van de snelweg tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt verbreed naar twee keer vier rijstroken. Lokale wegen die op de snelweg aansluiten worden gelijktijdig aangelegd. De werkzaamheden moeten uiterlijk in 2022 zijn afgerond. In dat jaar wordt de Floriade gehouden. Volgens Erik Stoelinga van Parkway6  wordt die deadline gemakkelijk gehaald.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer