Minder bewoners in kamerpand Vliehors toegestaan

Lelystad 11 oktober 2017
In een kamerverhuurpand aan de Vliehors in Lelystad mogen voortaan nog maar maximaal zeven bewoners worden gehuisvest, vier minder dan er nu wonen. Ook mogen de bewoners geen overmatige overlast veroorzaken.

Bezwaarcommissie
Dat heeft het college van b en w besloten. Het college volgt hiermee het advies van de  bezwaarcommissie van de gemeente, die in de zomer bezwaren van de eigenaar van het kamerpand en omwonenden ongegrond heeft verklaard.

Overlast
Het pand aan de Vliehors in de Zuiderzeewijk is al sinds 2004 voor kamerverhuur in gebruik. Er is meermaals over geprocedeerd, omdat de bewoners geregeld voor overlast zorgen door herrie, rommel, parkeeroverlast en het dealen in drugs.

Raad van State 
De gemeente wilde al jaren het aantal bewoners verminderen, maar de Raad van State bepaalde in 2012 dat het pand moest worden beoordeeld op basis van de regels van 2004. Die stonden elf bewoners toe.

Vergunning
Een jaar geleden bleek dat er door een fout bij de gemeente helemaal geen vergunning was voor het kamerpand. De gemeente heeft toen alsnog een nieuwe ontheffing verleend voor zeven bewoners en houdt daar nu dus aan vast. 

Huurders
Het college heeft geprobeerd zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de belangen van alle betrokken partijen. De eigenaar wordt gevraagd de woning zo in te richten, dat kamers die direct grenzen aan de naastgelegen woning leeg blijven of worden betrokken door rustige huurders. De eigenaar krijgt enkele maanden de tijd om het aantal huurders te verminderen.

De advocaat van de eigenaar zegt de uitspraak nog te moeten bestuderen en kan inhoudelijk nog niet reageren.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer